Tenismenii Kiraly Iris şi Raul Ciupe au câştigat Cupa „Winners II” de la Cluj

Competiţiile din sezonul de vară, dar şi rezultatele notabile continuă pentru tenismena zălăuană, Kiraly Iris. Sportiva legitimată la CSM Zalău şi pregătită de Sergiu Carp, fiul antrenorului Constantin Carp, a avut o evoluţie bună la Cupa „Winners II”, competiţie desfăşurată săptămâna trecută, la Cluj-Napoca.

Competiţia de la poalele Feleacului s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă, Kiraly Iris evoluând la 14 ani. Dacă în primul tur, sportiva zălăuană nu a avut adversar, calificându-se direct în turul doi, Kiraly Iris a învins-o categoric, în turul doi, în două seturi (6 – 0, 6 – 0), pe Andreea Bora, de la CSS Sighetul Marmaţiei. Tenismena de la CSM Zalău a trecut tot în două seturi şi de faza semifinalelor, învingând-o cu 6 – 3, 6 – 1 pe Mihaela Micu, de la Unirea Focşani. Nici în finala categoriei nu a avut mari emoţii, Kiraly câştigând cu 6 – 2, 6 – 0 în faţa medieşencei Raluca Floca-Oprea.
La Cupa „Winners II” de la Cluj-Napoca au mai fost prezenţi alţi doi teniseni de la CSM Zalău, Eugen Pînzar, care a evoluat la categoria 12 ani şi Andrei Brisc, care s-a înscris la categoria 14 ani, deşi are doar 12 ani.
Brisc a trecut de primul tur, câştigând în trei seturi (4 – 6, 6 – 3, 7 – 5) duelul cu Radu Cojocaru, de la Dyadora Timiş, dar a pierdut în sferturile de finală, în două seturi, 3 – 6, 1 – 6 în faţa lui Radu Macovei, de la Pro AS Sibiu.
Categoria de 14 ani a fost câştigată de Raul Ciupe, sportiv legitimat la Palatul Copiilor din Zalău, antrenat de Mihai Anca. Acesta a avut culoare liber în primul tur, iar în turul doi l-a învins în două seturi (6 – 1, 6 – 0) pe Csaholczi Arnold, de la CS 4A Force Satu Mare. Nici adversarul din semifinale, Bogdan Pleşa, de la CSM Câmpia Turzii, nu i-a pus probleme zălăuanului, Ciupe câştigând partida cu 6 – 1, 6 – 2. Finala a fost destul de dificilă, Ciupe învingându-şi greu dversarul. Zălăuanul a câştigat primul set cu scorul de 6 – 3, dar Călin Simu, de la Pamira Bucureşti, a restabilit egalitatea, câştigând cu 7 – 6, după ce s-a impus la patru în super tie-break. Ciupe şi-a revenit şi a câştigat setul trei mai clar decât pe primul, 6 – 2.
Eugen Pînzar, care a evoluat la categoria 12 ani, a pierdut încă din primul tur, 3 – 6, 0 – 6, 6 – 7 în faţa timişoreanului Diment Kevin.

One Thought to “Tenismenii Kiraly Iris şi Raul Ciupe au câştigat Cupa „Winners II” de la Cluj”

  1. […] Competiţia de la poalele Feleacului s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă, Kiraly Iris evoluând la 14 ani. Dacă în primul tur, sportiva zălăuană nu a avut adversar, calificându-se direct în turul doi, Kiraly Iris a învins-o categoric, în turul doi, în două seturi (6 – 0, 6 – 0), pe Andreea Bora, de la CSS Sighetul …mai multe stiri […]

Leave a Comment